Hur det går till

Vi är väldigt stolta över det det goda rykte som vi byggt upp tack vare våra höga ambitioner att alltid leverera tjänster och produkter i absoluta toppklass. Våra chiptrim är inget undantag. För att hålla denna höga kvalitetsnivå utför vi alla våra chiptrimningar i vår verkstad. Vi skickar inga chiptrim via postorder där kunden själv skall installera och bedöma funktion och resultat, då vi anser att kraven som ställs för en lyckad chiptrimning skall ställas på oss som utvecklare och montör.

När bilen är inlämnad börjar vi med en förkontroll bestående av ett körprov, urläsning diagnossystem och kontroll av kända problem för bilmodellen för att säkerställa att bilen är hel och fungerar som den ska.

När bilen har passerat förkontrollen börjar programmeringsfasen vilket innebär en urläsning av programvaran ur motorns styrsystem. Denna dokumenteras och används som bas för din bils chiptrim. När programvaran för ditt chiptrim är färdigställd laddas den ner i bilens motorstyrsystem.

I efterkontrollen utförs ytterligare ett körprov där vi kontrollerar att prestanda, funktion och körbarhet är i sann Turbo Center-nivå. I de fall vi inte blir helt nöjda återgår vi till programmeringsfasen och gör anpassningar. Då vi är helt nöjda med chiptrimningen lämnar vi ut bilen till kunden för det verkliga testet. Som består av tusentals mil med riktig körglädje på våra vägar.

Hela chiptrimningen tar normalt mellan 3-5 timmar att utföra beroende på bilmodell. Kommer man långväga ifrån, vilket många av våra kunder gör, går det bra att ta ett par timmars paus i vår sköna soffa eller kanske ta en tur med pendeltåget in till Stockholm för lite shopping eller en fika.