Historik

1991

Företaget Turbo Tech bildades av Claus Aichberger. Huvudinriktningen var redan då att få bilar att gå fortare. På den tiden kunde man knappt stava till så exklusiva saker som intercooler, kullagrade turboaggregat eller dumpventiler.

Vi intresserade oss redan då för bilars styrsytem och insåg snabbt att det var där möjligheten till framtidens trimning och optimering låg.

1993

Bröderna Claus och Patricks företag slogs ihop och flyttade till större lokaler i Hamringe industriområde i Tullinge, Stockholm.

1995

Vi anställde teknikern Daniel Vavra och bytte åter lokaler. Företaget fick namnet Turbo Center Stockholm HB.

2000

Tredje brodern, Dan Aichberger, gick in i företaget som vi nu ombildade till aktiebolag.Vår verkstad på 250 kvadratmeter började kännas trång och planerna på att bygga egen verkstadslokal föddes.

2002

Vi fattade beslutet att bygga egen verkstad och påbörjade bygga lokaler. Vi anställde teknikern Anders Lönnquist.

2003

Inflyttning i vår nya verkstad. Lokalerna stod klara till midsommar. Arbetet med att utveckla verkstaden invändigt tar en stor del av tiden under sommaren och hösten.

2006

Vår egenutvecklade chassidynamometer stod klar, vilket innebar att vi slapp hyra in oss hos andra för effektmätningar och justeringar. Detta bidrog till att vi kunde jobba mer kostnadeffektivt och snabbt ge kunden bättre resultat.

2010

Vi gjorde en större investering i vår bilverkstad för att bättre kunna möta upp den ökade efterfrågan av service och reparationer från lokalt boende kunder.

2014

Hösten 2014 anställer vi Björn Küller som förstärkning på verkstadsgolvet.

2015

Investering av däckmaskiner så vi kan hjälpa våra kunder även med deras däck.

2016

Arbetet med vår nya hemsida (gen. 3) har börjat löna sig i och med lanseringen av sidan i början av 2016.

Idag ägs och drivs Turbo Center Stockholm AB av oss bröder Claus Aichberger, Patrik Nordvall och Dan Aichberger. Vår ambition är fortfarande densamma, att bli bäst på att trimma, serva och reparera bilar med turbo.